måndag, 27 of september of 2021

Varför kurser i naturen?

Vem är Kristina som privatperson?

Jag är uppvuxen med att vara ute i naturen som avkoppling och för att må bra. Född i Småland men uppvuxen i Grebbestad i Bohuslän på somrarna. Där lärde jag mig att  älska havet, naturen och allt vad där finns.

Sedan mitten av 1990 talet paddlar jag kajak och har gjort oräkneliga turer tillsammans med min man, vänner i Tjörns Kajakklubb och själv. Allt ifrån dagsturer till flerveckors turer och jag älskar att vakna ute i tältet. Turer allra mest  i Bohuslän men det har blivit ett flertal turer Nord Norge, Mitt Norge och på Grönland. Det har blivit många paddeltag och övernattningar i tält genom åren.

Efter mina 34 år i Göteborg  flyttade jag och maken till Munkedal i hjärtat av Bohuslän år 2009. (Vi var ju aldrig hemma i Göteborg på helgerna utan uppe i Bohuslän och paddlade och bodde i tält!) Här trivs är vi  utmärkt, mitt i  naturen med närhet till kustens skärgård och inlandets vilda skogar, fjäll och vattendrag! Vi bor i ett stort hus med gångavstånd till vildmarken, har stor trädgård med växthus, grönsakland, fruktträd mm. Detta har blivit vår egen oas med våra tre katter. Mitt bland fantastiska paddelvatten, vandringsleder, skidspår och gångavstånd till stallet där jag rider. Numera åker vi även långfärdsskridskor tillsammans med Friluftsfrämjandet i Bohuslän.

Privatpersonen och den professionella i kombination!

Jag har individuella kurser och behandlingar hemma i Munkedal, hos kunden eller i naturen Hittar på olika kreativa upplägg där jag kan använda min kompetens i samverkan med andra aktörer i friluftsbranschen.  Det blir en perfekt essens av mina samlade kunskaper både professionellt och som privatperson när jag kan ha kurser med mindfulness och medicinsk yoga förlagd i friluftsaktivitet. Allra helst med kajaken inblandad…!