måndag, 27 of september of 2021

Kurser i naturen.

Naturen har en obeskrivbart stor påverkan på oss människor. Det vetenskapligt bevisat att vi påverkas positivt på olika sätt men vi kan behöva lära oss att bli lyhörda för det. Japanerna kallar det Shinrin yoku  vilket kan översättas till Natur och skogsterapi, “skogsbad”. Deras vetenskapligt testade metoder är för mig väldigt likt mindfulness i naturen med inslag av meditation och stillsam yoga.

För mig som friluftsmänniska känns det underbart att dela med mig av kunskap om hur vi kan bli inspirerade och få nya insikter av naturen. Hur naturen hjälper oss att förbättra vårt mående och hälsan.

– Eftersom jag bor mitt i Bohuslän med gångavstånd till den vackra Bohusleden erbjuder jag ha kurs i yoga och mindfulness där när våren kommit.

– Havet präglar Bohuskusten och inspirerar mig att ha kurser i yoga och mindfulness för vandrare och kajakpaddlare vid havet.

– Under 2016 blev jag förälskad i en liten stad i Valencia Spanien. Där erbjuder jag kurs i yoga och mindfulness i magisk natur, vid havet och på lugna vandringar.